נעים נ' דיור לעולה בע"מ - פסקדין
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
52563-06
5.9.2010 |
|
בפני : תמר אברהמי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: גדעון נעים |
: דיור לעולה בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
תביעת ליקויי בנייה.
לאחר שהנתבעת ביצעה תיקונים בדירת התובע במהלך החודשים האחרונים (בעקבות הסכמה דיונית), נתן מומחה בית המשפט חוות דעת (מיום 17.6.10) ואין חולק כי על הנתבעת לשלם לתובע את הסכום הנקוב בחוות דעת זו בענין ליקויים שלא תוקנו. אני נכונה לזכות את התובע בסכום שהמומחה השאיר לשיקול דעתו של בית המשפט, ומשכך מדובר בסך של 3,400 ₪ ליום 15.10.08, בצירוף מע"מ.
הצדדים נותרו חלוקים בסוגיות של סעד בלתי ממוני (עוגמת נפש) והוצאות משפט.
הצדדים העלו טיעוניהם בעל פה והותירו את הדבר להכרעת בית המשפט על יסוד החומר בתיק.
לאחר שעיינתי בחומר בתיק ובפסיקה רלוונטית (לרבות ע"א 348/79 גולדמן נ' מיכאלי, פ"ד לה(4) 31, 41 (1981), ע"א 611/89 דרוקר זכריה חברה קבלנית לעבודות אזרחיות ופיתוח בע"מ נ' נחמיאס, פ"ד מו(2) 60, 65 (1992) ע"א 5602/03 סגל ואח' נ' שיכון ופתוח לישראל בע"מ סע' 16, 17 (2005); ע"א (י-ם) 6481/05 כהן נ' חפציבה חברה לבנין עבודות ופיתוח בע"מ (2006)), ונתתי דעתי, בין היתר, לטיב הנכס, טיב וחומרת הליקויים, מידת השפעתם על חיי היומיום, עלות תיקון הליקויים והתנהלות הצדדים, אני סבורה כי המקרה מתאים לפסיקת פיצוי בראש נזק זה ומעמידה אותו על 5,000 ₪.
באשר להוצאות ושכ"ט עורך דין, בשים לב לתוצאות הדיון ולמכלול נסיבות הענין, מחויבת הנתבעת כלפי התובע בהוצאות משפט לפי תקנה 513 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984, וכן בשכ"ט עו"ד בסך 3,500 ₪ בצירוף מע"מ.
המזכירות תמציא לצדדים.
ניתן היום, כ"ו אלול תש"ע, 05 ספטמבר 2010, בהעדר.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|